Spletna trgovina

Iskreno povedano, imamo krasno službo: pogovarjamo se z eko kmeti in pri njih izbiramo le najboljša živila za Zelene zabojčke. In ta živila potem razvažamo po več kot 1000 domovih po Sloveniji (in vedno več vas je, zabojčkarjev). In zraven pišemo zgodbe, po tem tudi slovimo.

Svežo in okusno eko zelenjavo in tudi sadje  (in sploh vse, kar najdete na teh straneh)  dostavljamo ob četrtkih – vaših naročil smo veseli do ponedeljka ob polnoči in ob ponedeljkih (naročila do petka do 14h).  Naročila, prejeta kasneje, uresničimo v prihodnjem tednu (in smo jih tudi veseli).

Neprekosljivo sveže

Vsa slovenska zelenjava je še prejšnji dan na poljih (no, pozimi je drugače, seveda). Vsa uvožena je uvožena posebej za Zabojčke, na dan pakiranja, ne poležava po domačih skladiščih (to velja seveda za tiste, kjer je to pomembno, pri gomoljnicah smo manj striktni)

Lokalno pridelano

Če so na voljo slovenski pridelki v dovoljšnjih količinah in primerne kakovosti , v zabojčke dajemo te. Ko jih ni (predvsem pozimi in zgodaj spomladi), kupujemo od znanih kmetov v Avstriji. In če tudi oni nimajo, gremo v Italiji. In nikoli, nikoli dlje (razen za banane, te so res posebne).

Po poštenih cenah

Ker je v pridelavo vloženega veliko dela in ker so pridelki manjši, ekološka hrana ni poceni. Zato smo  zabojčkarji zelo premišljeni pri nakupih in distribuciji. Dve tretjini kmetu za pridelavo, ena tretjina zabojčkarjem za zbiranje, pakiranje in razvoz (in pisanje zgodb), povrhu pa še skoraj desetina državi, k temu stremimo. Nič ne skrivamo. To da verjetno najnižje cene na trgu, malce nižje kot na tržnici in približno 15% nižje kot s  supermarketih (ki zaradi logistike ne morejo tekmovati v svežini).

Izključno eko certificirano

Pridelke za v zelene zabojčke kupujemo izključno pri kmetih z nadzorovano ekološko pridelavo. Tudi sami smo certificirani, poleg tega pa ne prodajamo nič drugega kot ekološko hrano, tako da do napak ne sme in ne more priti. 

 

 

Sezonski zabojček: – 14%

Sezonski zabojčki so vedno polni sezonskih, predvsem slovenskih dobrot.  Abonenti Sezonskih zabojčkov jedo dobrote iz zabojčkov, pa tudi vso ostalo zelenjavo in sadje do 14% ceneje! V Sezonskih zabojčkih bo odslej več sadja, pa tudi dostava, če jo izberete, bo cenejša!

Več o Sezonskih zabojčkih tule.

Posebna ponudba tega tedna

1: A name here A price here €/ A unit here

1: A name here A price here €/ A unit here

3: A name here A price here €/ A unit here

4: A name here A price here €/ A unit here

5: A name here A price here €/ A unit here

6: A name here A price here €/ A unit here

7: A name here A price here €/ A unit here

Kaj je v Shrambi

Če ste že naša naročnica (ali naročnik) in bi raje sami izbrali pridelke (namesto vam da vam jih mi izberemo in pripeljemo), ste vabljeni v našo res in popolnoma samopostrežno Shrambo v Šiški, blizu Kina Šiška. Pišite nam in poslali vam bomo vstopno kodo.
Če pa še niste naša naročnica (in za nenaročnike velja isto), nam pišite, zaupajte svoje podatke (da vam bomo laže zaupali, kajti Shramba deluje že peto leto na zaupanje) in poslali vam bomo informacije, kako in kdaj do Shrambe.
V Shrambi je izbor sezonskih pridelkov, žit, mlečnih izdelkov, pač vse, kar potrebujete za dobro kuho (ali presnojedost). Več informacij o Shrambi je tu.

 

Zeleni zabojčki že sedmo leto dostavljamo svežo, lokalno pridelano ekološko hrano.